Buty gastronomiczne do pracy w kuchni i nie tylko

Liczba produktów: 40

Obuwie gastronomiczne to szerokie zagadnienie butów roboczych przeznaczonych do pracy w kuchni oraz jej otoczeniu. Najczęściej jest to obuwie antypoślizgowe typu klapki lub chodaki. Nierzadko musi być wodoodporne ponieważ dosyć często w kuchniach występują mokre i gorące warunki. Rozlana na podłodze woda i osadzająca się para wodna stwarzają ryzyko przewrócenia się stąd jeszcze większy nacisk na obuwie z podeszwą antypoślizgową. Obuwie gastronomiczne użytkowane jest podczas pracy przez kucharki w szkołach, przedszkolach a także kuchniach przyszpitalnych. w ofercie posiadamy obuwie profilaktyczne dla kucharek i kucharzy a także buty gastronomiczne kelnerskie. W ofercie zarówno modele damskie jak i męskie w tym również z ochronnym, metalowym noskiem i profilem ortopedycznym. 

Crocsy gastronomiczne to coraz częściej wybierana przez osoby pracujące w kuchni obuwie. Ze względu na swoją lekkość i łatwość w usuwaniu zabrudzeń doskonale sprawdzają  te klaki się jako buty bhp do gastronomii. 

Jakie buty do pracy w kuchni wybrać?

Jeżeli zastanawiasz się jaki model obuwia będzie odpowiedni do pracy wykonywanych w kuchni to należy najpierw określić warunki jakie panują na danym stanowisku pracy. Buty kucharskie przede wszsytik muszą być antypoślizgowe.

Kategorie
Filtruj